3 juni 2015
18:30

IK Fyris

Referat: SK Iron - IK Fyris

Vi hade kvällsmatch mot SK Iron i Björklinge och åkte dit med bara 12 man eftersom Jesper, Adam och Hasan vilade pga skada. Det var en fin kväll till att börja med men vi hann med att också uppleva hård vind, regn, svarta åskmoln och någon blixt på avstånd under själva matchen. Fyris tog tag i taktpinnen direkt i matchens början och skapade läge på läge med fint passningsspel och djupledslöpningar. Hastigt och lustigt ledde vi (lite ovant) med 3-0 efter tre snygga spelmål. Kanske att vi blev lite bekväma av den fina starten för den sista tredjedelen av första halvlek lät Fyris snällt Iron ta befäl över matchen. Med lite tur resulterade det bara i ett mål för Iron innan halvtidsvilan.
Andra halvlek började lika illa trots att vi snackat igenom vad vi behövde förbättra, men efter en tidig timeout fick killarna ordning på spelet igen, började vilja ha boll på nytt och hjälpa varandra på planen. Vi kunde åter skapa tryck mot Irons mål och ytterligare 2 snygga mål gjordes.

Fyra speciellt minnesvärda saker med matchen var Elliot E:s 3 mål (härliga fullträffar efter fina serveringar från Hampus, Elias och Tim), Hawars läckra inlägg följt av Hampus snygga nickmål till 1-4, Gustavs snygga dubbelräddning på ett friläge, samt Elliot W och Jacobs stabila mittbacksspel (som tillsammans med resten av försvaret stod emot under Irons hårda press i mitten av matchen).

Summering: En fantastisk start på matchen och riktigt starkt av gänget att komma igen när spelet gått i baklås, ta tillbaka initiativet och dryga ut ledningen!